Haarse Zon denkt mee over zonnepanelenveld achter op Ockhuizen

De organisatie van Haarse Zon is uitgenodigd om mee te denken over de inrichting van een zonnepanelenveld achter op Ockhuizen. Uit de nieuwsbrief aan alle leden:

Nieuwe ontwikkelingen Haarse Zon
Graag brengen wij u op de hoogte omtrent de laatste ontwikkelingen van de Haarse Zon. Wellicht heeft u het al in de krant gelezen of in de wandelgangen gehoord. Er is een initiatief om “achter op Ockhuizen” een gebied met zonnepanelen te ontwikkelen. Dit is het gebied dat ligt tussen de A2, Thematerkade, Ockhuizerweg 20-24 en het fietspad richting A2. Betrokken hierbij zijn grondeigenaren, gemeente Utrecht, Natuurmonumenten en de Windunie. De Windunie begeleidt ook aanleg van andere grotere zonnepanelenprojecten.

Een van de uitgangspunten is lokale betrokkenheid en/of deelname in het project. De coöperatie Haarse Zon is daarom door de initiatiefgroep uitgenodigd om mee te kijken en denken in dit project. Wij vinden het gepast om u al op dit moment te laten weten dat we als Haarse Zon overleg hebben met de initiatiefgroep.

Er zijn de afgelopen twee weken een tweetal gesprekken geweest tussen de Haarse Zon en de initiatiefgroep. Deze gesprekken verliepen dusdanig constructief dat we vanuit de Haarse Zon serieus overwegen om op enige wijze deel te gaan nemen in dit project.

Alvorens dit te gaan doen moet er vanzelfsprekend nog veel overleg plaatsvinden tussen alle betrokken partijen, politiek, dorp en omwonenden. Ook gaan wij als coöperatie natuurlijk toestemming aan onze leden vragen.

Wijkbericht
Wellicht dat u vanuit de gemeente al een wijkbericht in de bus heeft gehad, anders komt deze een dezer dagen. Voor de geïnteresseerden: als u op de gemeentelijke internetpagina zoekt op Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) 2040, dan vindt u daar op pagina’s 155, 156 en 157 de betreffende plannen van de gemeente rondom Haarzuilens.

Mocht u vragen hebben over Haarse Zon, dan kunt uiteraard contact opnemen via ons e-mailadres.